• Boek

  • Archief

Zonder

Journalinda: Regisseur Johan Kramer maakt komende maand helemaal zonder personeel een film. Er wordt gewerkt met louter ZZP’ers. De film gaat ook over ZZP’ers.

De film ZONDER brengt, volgens de website, “de kunst van het ondernemerschap en het leven van zelfstandig professionals haarscherp in beeld”. Het is de bedoeling dat de film wordt gemaakt met alleen maar zelfstandig professionals als cast en crew. Dus iedereen, van cameraman tot cateraar, van interviewer tot editor en van make-up artiest tot marketeer is freelancer.

Verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden maakt de film mogelijk. Naar eigen zeggen om ZZP’ers als doelgroep beter te leren kennen. De film wordt, volgens de website, dus geen commercial.

Ik heb me aangemeld, net als inmiddels meer dan 600 collega’s. Ook organisatieadviseurs, communicatieadviseurs, coaches, ingenieurs en financieel specialisten hebben hun profiel op de site geplaatst. Misschien niet als crew maar heel graag als cast.

Want stiekem wordt de film natuurlijk wel één grote commercial: voor alle mensen die meedoen, voor of achter de schermen. Als zelfstandig ondernemer kun je op deze manier aan heel Nederland reclame maken voor jezelf. Want wij ZZP’ers zijn ons bedrijf. Elke freelance architect, tekstschrijver of coach is ook directeur-eigenaar, administratief medewerker, acquisiteur, schoonmaker en helpdesk. Leuk toch, om met al je alter ego’s in de spotlights te staan?

Ook meedoen? Je hebt tot 31 mei om je aan te melden.

Camera… licht… en actie!

Vorige bericht
Een reactie plaatsen

5 reacties

  1. Tot zover de reclame, nu weer terug naar het blog 😉

    Beantwoorden
  2. Te gek zeg! Tzt weer graag een blogje met de ervaringenvan600freelancers 🙂 !

    Beantwoorden
  3. Hopelijk kun je meedoen, ik zal voor je duimen 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie